Ο σωστός τρόπος για το πλύσιμο των βρεφικών ρούχων!


Τα βρεφικά ρούχα «αγκαλιάζουν» το κορμάκι του μωρού και χρειάζονται ειδική προσοχή και φροντίδα. Το βρεφικό δέρμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, την ίδια ώρα που το μωρό δεν έχει αναπτύξει πλήρως τις άμυνές του. Το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι στη διαδικασία της ανάπτυξης που σημαίνει ότι τα ρούχα του μωρού πρέπει να καθαρίζονται σωστά. Παράλληλα, ό,τι έρχεται σε επαφή με το δέρμα του βρέφους, πρέπει να είναι δερματολογικά ελεγμένο και υποαλλεργικό. Κάπως έτσι, το πλύσιμο των βρεφικών ρούχων έχει τους δικούς του κανόνες. Ας δούμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος για το πλύσιμο των βρεφικών ρούχων.

-Πλύσιμο των βρεφικών ρούχων πριν την πρώτη χρήση τους

Τα βρεφικά ρούχα είναι απαραίτητο να πλένονται πριν φορεθούν στο βρέφος. Οι συνθήκες παραγωγής τους αλλά και η παραμονή τους σε αποθήκες και καταστήματα μέχρι την αγορά, απαιτούν σχολαστικό πλύσιμο πριν έρθουν σε επαφή με το μωρό. Διαβάστε τις ετικέτες με τις οδηγίες πλυσίματος προκειμένου να γνωρίζετε σε ποια θερμοκρασία πρέπει να πλύνετε το κάθε ρουχαλάκι. Στη συνέχεια αφαιρέστε αυτές τις ετικέτες από τα βρεφικά ρούχα για να μην ενοχλούν το μωρό σας.

-Τα βρεφικά ρούχα πλένονται χωριστά από τα ρούχα της υπόλοιπης οικογένειας

Μπορεί η διαδικασία να μοιάζει κουραστική και χρονοβόρα αλλά τα βρεφικά ρούχα χρειάζονται ειδική περιποίηση. Κάπως έτσι, είναι απαραίτητο να πλένονται χωριστά από τα ρούχα της υπόλοιπης οικογένειας. Αφενός προστατεύονται ως πολύ ευαίσθητα από την τριβή μέσα στο πλυντήριο με τα πιο σκληρά υφάσματα των άλλων ρούχων, αφετέρου οι συνθήκες πλυσίματός τους είναι διαφορετικές όπως θα δούμε στη συνέχεια.

-Βρεφικό απορρυπαντικό για το πλύσιμο των ρούχων του μωρού στη σωστή ποσότητα

Ένα λάθος που γίνεται συχνά στο πλύσιμο των βρεφικών ρούχων είναι η μεγαλύτερη ποσότητα απορρυπαντικού από εκείνη που στην πραγματικότητα χρειάζεται. Κάτι τέτοιο έχει ως συνέπεια να μην ξεπλένονται καλά τα ρούχα, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται στις ίνες τους υπολείμματα από το απορρυπαντικό. Μεγαλύτερη ποσότητα απορρυπαντικού, λοιπόν, δεν εξασφαλίζει καλύτερη καθαριότητα των βρεφικών ρούχων. Την 100% καθαριότητά τους, μπορεί να την εγγυηθεί ένα καλό βρεφικό απορρυπαντικό. Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να επιλέγεται από τους γονείς βρεφικό απορρυπαντικό για τη φροντίδα των ρούχων του μωρού και όχι ένα κοινό απορρυπαντικό, είναι άμεσα συνδεδεμένος με το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα και ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού. Το βρεφικό απορρυπαντικό πρέπει να είναι δερματολογικά ελεγμένο και υποαλλεργικό. Το Εύρηκα Baby είναι ειδικά σχεδιασμένο για τα βρεφικά ρούχα αφού είναι δερματολογικά ελεγμένο και υποαλλεργικό. Περιέχει 100% φυσικό πράσινο σαπούνι από λάδι ελιάς και εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι, προσφέροντας ασφάλεια στο δέρμα του μωρού και απολυμαίνοντας σωστά τα βρεφικά ρούχα.

-Πρόπλυση για τα πολύ λερωμένα βρεφικά ρούχα

Όταν τα ρούχα του βρέφους είναι πολύ λερωμένα, όπως για παράδειγμα από ατυχήματα που συμβαίνουν με την πάνα του, καλό είναι να επιλέγεται και η πρόπλυση των ρούχων. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία στα ρούχα προκειμένου να καθαριστούν απόλυτα.

-Καλό στέγνωμα των βρεφικών ρούχων και σιδέρωμα για αποστείρωση

Το καλό στέγνωμα των βρεφικών ρούχων είναι απαραίτητο αφού σε άλλη περίπτωση, η υγρασία που μένει στα ρούχα, εγκλωβίζεται στις ίνες επιτρέποντας την ανάπτυξη βακτηρίων. Στη συνέχεια, τα ρούχα πρέπει να σιδερώνονται ώστε να αποστειρώνονται με τον ατμό αλλά και να αφήνονται μέχρι να κρυώσουν πριν τοποθετηθούν στα συρτάρια.