Βρεφικά ρούχα: πλύσιμο στο πλυντήριο ή στο χέρι!


Πολλοί νέοι γονείς αναρωτιούνται αν πρέπει τα βρεφικά ρούχα να πλένονται στο πλυντήριο ή στο χέρι. Μπορεί να έχουν ακούσει από γνωστούς και φίλους ότι το πλύσιμο στο χέρι είναι ο καλύτερος τρόπος πλυσίματος, όμως τα βρεφικά ρουχαλάκια μπορούμε κάλλιστα να τα πλύνουμε και στο πλυντήριο, αρκεί να επιλέξουμε ένα μαλακό απορρυπαντικό, ειδικά σχεδιασμένο για τα ευαίσθητα ρούχα του μωρού, και έναν ήπιο κύκλο στο πλυντήριο.

Το Εύρηκα baby απορρυπαντικό για βρεφικά ρούχα, με 100% φυτικό πράσινο σαπούνι από λάδι ελιάς και εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι είναι ιδανικό για τα ρούχα του βρέφους. Επιπλέον, είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να είναι υποαλλεργικό και δερματολογικά ελεγμένο.

Το πιο σημαντικό είναι να εξασφαλίσουμε ότι το απορρυπαντικό δεν θα ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα του μωρού. Είναι αλήθεια ότι τα μωρά είναι επιρρεπή σε δερματοπάθειες – όπως είναι το έκζεμα – και ένα σκληρό απορρυπαντικό μπορεί να ερεθίσει το δερματάκι τους.

Ένα ήπιο απορρυπαντικό με αγνά συστατικά δεν θα προστατέψει μόνο το δέρμα του μωρού αλλά και τα ίδια τα ρούχα. Είναι πιθανό το μωρό να αλλάζει ρούχα αρκετές φορές μέσα στην ημέρα και έτσι, το συχνό πλύσιμο γίνεται μονόδρομος. Επομένως, όσο περισσότερη προσοχή δώσουμε στο πλύσιμο των ρούχων, τόσο περισσότερο θα μάς κρατήσουν και θα μοιάζουν κάθε φορά σαν καινούρια!
Ακολουθούν κάποιες επιπλέον οδηγίες που θα μας βοηθήσουν να έχουμε τέλεια αποτελέσματα καθαρισμού.

ΟΙ ΛΕΚΕΔΕΣ

Τα βρεφικά ρουχαλάκια λερώνονται αρκετά. Λεκέδες από το φαγητό, τον χυμό, το γάλα, αλλά και από χρώματα ζωγραφικής ή άλλα υλικά, θέλουν ιδιαίτερη μαεστρία για να βγουν. Το απορρυπαντικό από μόνο του είναι δύσκολο να αφαιρέσει τέτοιους λεκέδες, γι’ αυτό συνδυάστε το Εύρηκα baby απορρυπαντικό για βρεφικά ρούχα με το Εύρηκα Baby πολυκαθαριστικό λεκέδων σε σκόνη. Και αυτό υποαλλεργικό και δερματολογικά ελεγμένο.

Ιδανικά, για την πιο αποτελεσματική αφαίρεση των λεκέδων, τα ρούχα θα πρέπει να μπαίνουν στο πλυντήριο λίγο αφότου λερωθούν και να μην μένουν λερωμένα για ώρες, γιατί οι λεκέδες που στεγνώνουν πάνω στο ρούχο βγαίνουν πολύ πιο δύσκολα. Όσο αυτό είναι εφικτό φυσικά!

Ο ΦΟΡΤΟΣ ΤΗΣ ΠΛΥΣΗΣ

Όσο και αν θα το θέλαμε να γεμίζουμε μέχρι πάνω το πλυντήριο πριν από κάθε πλύση – ειδικά όταν οι στοίβες με τα άπλυτα ρούχα αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς, – όταν πρόκειται για τα βρεφικά ρουχαλάκια καλό να μην υπερφορτώνουμε το πλυντήριο γιατί έτσι είναι πιο πιθανό τα ρούχα να φθαρούν.

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΠΛΥΣΗΣ

Εκτός του ότι πλένονται συχνά, τα βρεφικά ρούχα είναι και πιο ευαίσθητα. Οι ραφές τους, τα διακοσμητικά που μπορεί να έχουν πάνω αλλά και οι τύποι του υφάσματος που συνήθως χρησιμοποιούνται, από φυσικά υλικά, θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να επιλέγουμε τον κατάλληλο κύκλο πλύσης στο πλυντήριο. Αυτό, σε συνδυασμό με το σωστό απορρυπαντικό θα μας εξασφαλίσει τέλεια αποτελέσματα για λαμπερά και πεντακάθαρα ρούχα!