Κάθε πότε πρέπει να πλένονται τα βρεφικά ρούχα αν δεν έχουν λεκέδες!


Όταν γινόμαστε γονείς για πρώτη φορά, ένα πράγμα που πάντα μας εκπλήσσει είναι το πόσο αυξάνονται τα πλυντήρια που βάζουμε για να καλύψουμε τις ανάγκες της οικογένειάς μας! Από εκεί που μπορεί να βάζαμε 2-3 πλυντήρια την εβδομάδα, τώρα χρειάζεται να βάζουμε κάθε μέρα. Αυτό δεν είναι περίεργο, δεδομένου ότι τα μικρά μας μπορεί να αλλάζουν ρούχα ακόμα και 5 φορές μέσα στην ημέρα!

Είναι γεγονός ότι τα μωρά και τα μικρά παιδιά λερώνονται πολύ, όχι μόνο όταν τρώνε αλλά και με κάθε δραστηριότητα που κάνουν, από τη ζωγραφική τους μέχρι το πότισμα των φυτών στο σπίτι. Κάποιοι λεκέδες είναι ιδιαίτερα δύσκολοι, ευτυχώς όμως υπάρχει το Εύρηκα Baby Πολυκαθαριστικό Λεκέδων, υποαλλεργικό και δερματολογικά ελεγμένο, που χάρη στην εξελιγμένη σύνθεσή του χωρίς άρωμα, χρωστικές και φωσφορικά εξαφανίζει όλους τους λεκέδες, ακόμα και τους πιο δύσκολους και λιπαρούς. Στις λίγες φορές όμως που ένα ρούχο θα μείνει αλέκιαστο, πόσο συχνά πρέπει να πλένεται;

Τα μωρά και τα παιδιά, μέχρι την περίοδο της προ-εφηβείας και της εφηβείας, δεν μυρίζουν όταν ιδρώνουν. Η δυσάρεστη οσμή του ιδρώτα ξεκινάει με την πρώτη έλευση των ορμονών που συμβάλλουν στην αύξηση του ύψους και της μυϊκής μάζας αλλά και στη σεξουαλική ανάπτυξή τους και το πέρασμα στην ενηλικίωση. Επομένως, σπάνια θα χρειαστεί να πλύνουμε ένα παιδικό ρούχο λόγω κακοσμίας.

Όμως, τα νεκρά κύτταρα που πέφτουν καθημερινά από την επιδερμίδα μας ώστε να βγαίνουν στην επιφάνεια συνεχώς καινούρια, μπορούν να γίνουν τροφή για μικροοργανισμούς, τους οποίους θέλουμε να κρατήσουμε μακριά από τα παιδιά μας. Αυτός είναι και ο λόγος που η αλλαγή των σεντονιών πρέπει να γίνεται τακτικά, και των μαξιλαροθηκών ακόμα πιο τακτικά. Ρουχαλάκια λοιπόν που είναι αλέκιαστα και έχουν φορεθεί μία μέρα μπορούν να φορεθούν κάλλιστα και την επόμενη ή την παρα-επόμενη μέρα, αλλά μετά είναι καλό να τοποθετούνται στον κάδο με τα άπλυτα για να πάρουν σειρά.

Από την άλλη, τα ρούχα που δεν ακουμπούν το δέρμα όπως τα μπουφάν, οι ζακέτες ή άλλα ρούχα που φοριούνται συνήθως πάνω από άλλα, δεν είναι σημαντικό να πλένονται τόσο συχνά αν δεν λεκιαστούν.

Οι πυζάμες, που λόγω του τρόπου χρήσης τους δεν λερώνονται συχνά αλλά ούτε βρέχονται με ιδρώτα, καλό είναι να πλένονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Οι κάλτσες μπορούν να πλένονται μετά από κάθε δεύτερη χρήση ενώ τα εσώρουχα μετά από κάθε χρήση.

Για το πλύσιμο των βρεφικών ρούχων προτιμήστε ένα ειδικευμένο απορρυπαντικό. Το υγρό απορρυπαντικό Εύρηκα Baby είναι ειδικά σχεδιασμένο για τα βρεφικά ρούχα. Δερματολογικά ελεγμένο και υποαλλεργικό, σέβεται το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα και καθαρίζει βαθιά τα ρουχαλάκια του μωρού. Χάρη στο 100% φυσικό πράσινο σαπούνι με λάδι ελιάς και το εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι, περιποιείται τα βρεφικά ρούχα προσφέροντας ασφάλεια στο βρεφικό δέρμα.

Κάθε οικογένεια, ανάλογα με τις ανάγκες και των υπόλοιπων μελών της μπορεί να οργανωθεί ώστε το πλύσιμο των ρούχων να μην γίνεται ιδιαίτερα φορτικό και παρόλα αυτά να υπάρχουν πάντα διαθέσιμα καθαρά ρούχα όταν χρειαστούν. Μερικοί προτιμούν να μαζεύονται πολλά ρούχα και να βάζουν γεμάτα πλυντήρια, άλλοι να πλένουν συχνότερα μικρότερες παρτίδες ρούχων για να μην μαζεύονται πολλά για σιδέρωμα και τακτοποίηση – ειδικά αν η γκαρνταρόμπα είναι περιορισμένη και πρέπει ορισμένα ρούχα να ανανεώνονται αμέσως.

Σκεφτείτε τους τρόπους που εξυπηρετούν καλύτερα την οικογένειά σας και βάλτε ένα πρόγραμμα για να έχετε πάντα τα ρούχα που χρειάζεστε ανά πάσα στιγμή. Η διαχείριση των ρούχων είναι κάτι που όταν γίνεται με επιτυχία σάς γλιτώνει από μπελάδες και από περιττή κούραση, ειδικά τα πρώτα χρόνια που χρειάζεστε κάθε ευκαιρία για ξεκούραση!