Οι καλές συνήθειες της εγκυμοσύνης!


Η εγκυμοσύνη χαρακτηρίζεται ως η πιο όμορφη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας. Μια νέα ζωή –ή δύο και τρεις μερικές φορές- αναπτύσσεται μέσα της και αυτό το θαύμα μοιάζει με αποστολή που θέλει την έγκυο σε καλή φόρμα και διάθεση. Οι καλές συνήθειες της εγκυμοσύνης είναι ζωτικής σημασίας για το μωρό αλλά και για την έγκυο. Μελέτες έχουν δείξει πως όσο περισσότερες καλές συνήθειες υιοθετεί μια γυναίκα στην εγκυμοσύνη της, τόσο πιο υγιές, ήσυχο και χαρούμενο είναι το βρέφος ενώ και ο τοκετός της ακόμα μπορεί να είναι πιο εύκολος. Ας δούμε ποιες είναι οι καλές συνήθειες της εγκυμοσύνης.

-Ισορροπημένη διατροφή

Η έγκυος τρώει για δύο αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να τρώει περισσότερο. Στην πραγματικότητα, η έγκυος πρέπει να τρέφεται πιο σωστά. Οι πολλοί καφέδες και το αλκοόλ πρέπει να δώσουν τη θέση τους στο νερό και τους χυμούς φρούτων. Το πρόχειρο φαγητό πρέπει να δώσει τη θέση του σε φαγητό πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Λαχανικά, φρούτα, ψάρι, ξηροί καρποί και κρέας πρέπει να είναι ψηλά στις προτιμήσεις της εγκύου που τρώγοντας, θρέφει και το μωράκι της.

-Άσκηση

Όταν δεν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, η έγκυος δεν χρειάζεται να περάσει την εγκυμοσύνη της στον καναπέ. Η ήπια άσκηση είναι απαραίτητη για την ευεξία της και τη σωστή ανάπτυξη του μωρού. Το χαλαρό περπάτημα στη φύση, η yoga και κάποιες άλλες μορφές άσκησης, κρατούν την έγκυο σε καλή φυσική κατάσταση. Με την άσκηση, η διάθεση της εγκύου είναι καλύτερη αφού εκτονώνεται όλη η ένταση και το στρες της καθημερινότητας. Τι καλύτερο για την ίδια και για το μωρό;

-Διάβασμα βιβλίων

Μελέτες έχουν δείξει ότι η έγκυος που διαβάζει βιβλία δυνατά ώστε να ακούει το μωρό που κυοφορεί, βοηθά το μωράκι να αναγνωρίζει τη φωνή της μετά τη γέννησή του. Η ανάγνωση βιβλίων έτσι κι αλλιώς λειτουργεί θετικά με πολλούς τρόπους. Η έγκυος ξεφεύγει, αφήνει τη φαντασία της ελεύθερη, χαλαρώνει, μεταφέρεται από τη μια πραγματικότητα στην άλλη. Τα βιβλία που πρέπει να επιλέγονται ωστόσο, πρέπει να είναι τέτοια που να μην αγχώνουν την έγκυο και φυσικά να μην την στενοχωρούν. Μια καλή ιδέα για εγκύους που δεν έχουν γίνει μητέρες ξανά, είναι τα βιβλία parenting.

-Η μουσική

Η εγκυμοσύνη ευνοείται σημαντικά από τη μουσική. Η απαλή μουσική ή ακόμα καλύτερα, η κλασική μουσική βοηθά την έγκυο να χαλαρώσει, την ίδια ώρα που της ανεβάζει τη διάθεση. Το μωρό χαίρεται και αυτό με όλα αυτά τα όμορφα που νιώθει η μαμά του και δεν αποκλείεται να αρχίσει τις σβούρες μέσα στην κοιλίτσα. Πολλά βρέφη αναγνωρίζουν συγκεκριμένα μουσικά κομμάτια μετά τη γέννησή τους και ηρεμούν στο άκουσμά τους.

Βρεφικό απορρυπαντικό Εύρηκα Baby

Υγρό πιάτων ΕΥΡΗΚΑ Baby