Tips για να μην θαμπώνουν τα βρεφικά μπουκάλια!


Τα βρεφικά μπουκάλια χρειάζονται σχολαστικό πλύσιμο και αποστείρωση. Οτιδήποτε άλλο μπορεί να γίνει αιτία συσσώρευσης βακτηρίων και μικροβίων που είναι επικίνδυνα για την υγεία του βρέφους. Πολύ συχνά έχει παρατηρηθεί να θαμπώνουν τα βρεφικά μπουκάλια, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Ας δούμε κάποια tips προκειμένου να πλένονται και να αποστειρώνονται σωστά χωρίς να θαμπώνουν.

-Τα βρεφικά μπουκάλια πρέπει να πλένονται αμέσως μετά από τη χρήση τους. Αν αφεθούν για να πλυθούν αργότερα, το γάλα που μένει στο μπιμπερό δημιουργεί μικροοργανισμούς πολύ δύσκολους στην αφαίρεσή τους. Αυτή μπορεί να είναι και μια αιτία θαμπώματος. Περισσότερο από την εμφάνιση ωστόσο, είναι θέμα που αφορά την υγεία του βρέφους.

-Τα βρεφικά μπουκάλια που πλένονται στο πλυντήριο πιάτων έχουν την τάση να θαμπώνουν. Είναι προτιμότερο να πλένονται στο χέρι. Αρχικά, αποσυναρμολογείστε το μπιμπερό, δηλαδή αφαιρέστε την πιπίλα και τη βάση της. Πλύνετε με ζεστό, καθαρό νερό και με βρεφικό απορρυπαντικό πιάτων. Το υγρό πιάτων Εύρηκα Baby είναι ειδικά σχεδιασμένο και μελετημένο για να καθαρίζει απόλυτα και με ασφάλεια τα βρεφικά σκεύη. Χάρη στο πράσινο σαπούνι και το εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι και λεμόνι, καθαρίζει απόλυτα χαρίζοντας φρεσκάδα στα βρεφικά μπουκάλια και τα άλλα σκεύη του μωρού.

-Μετά το σχολαστικό πλύσιμο με τη βοήθεια μιας βούρτσας που φτάνει ως τον πάτο του μπουκαλιού, ξεβγάζουμε καλά το μπουκάλι και το αφήνουμε να στεγνώσει επαρκώς. Εγκλωβίζοντας την υγρασία μέσα στο μπουκάλι είναι πιθανό και να θαμπώσει αλλά και να αναπτύξει μικροοργανισμούς.

-Η θερμοκρασία που έχει το γάλα όταν μπαίνει μέσα στο βρεφικό μπουκάλι, μπορεί να είναι η αιτία που το θαμπώνει. Το καυτό γάλα θαμπώνει το βρεφικό μπουκάλι γι’ αυτό είναι προτιμότερο το γάλα να μπαίνει στο μπουκάλι στη σωστή θερμοκρασία και όχι να περιμένουμε να κρυώσει μέσα σε αυτό για να το δώσουμε στο βρέφος.