Για όνειρα γλυκά και… «καθαρά»!


Τα πάντα για την κούνια του μωρού σας!

Όσο πλησιάζουν οι μέρες να υποδεχτείτε το νέο μέλος στην οικογένειά σας, τόσο περισσότερο ενθουσιάζεστε για να του φτιάξετε τον δικό του ζεστό και όμορφο προσωπικό του χώρο. Σίγουρα στην αρχή, ως βρέφος, μπορεί να κοιμάται ακόμα και σε μία καλαθούνα, όμως δεν θα είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα μέχρι να χρειαστεί κάτι πιο άνετο, όπως κούνια, λίκνο ή και κρεβάτι. Επομένως, το μωράκι σας, πρώτα απ’ όλα, πρέπει να έχει την καταλληλότερη κούνια για να κοιμάται γλυκά και πάντα με ασφάλεια.

Πώς λοιπόν διαλέγει κανείς μια τέτοια κούνια, όταν υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές; Είναι πολύ απλό, αρκεί να καλύψετε κάποια βασικά κριτήρια. Πρώτα απ’ όλα, είναι σημαντικό να προσέξετε τα κάγκελα της κούνιας. Έρευνες έχουν δείξει πως τα μωράκια μπορούν να παγιδέψουν το κεφαλάκι τους ανάμεσά τους, καθώς είναι πολύ εύπλαστο ακόμα, και χωράει σχεδόν παντού. Για να αποφύγετε αυτό το δυσάρεστο γεγονός, αρκεί το άνοιγμα ανάμεσα στα κάθετα κάγκελα της κούνιας να μην είναι μεγαλύτερο από 6 εκατοστά.

Προσέξτε επίσης ώστε η βάση της κούνιας ή τα κάγκελα, να έχουν την δυνατότητα προσαρμογής σε διαφορετικά ύψη. Αυτές οι διαβαθμίσεις σε ύψος, θα φανούν χρήσιμες όταν το μωράκι σας αρχίσει να πατάει στα πόδια του αφού θα αποτρέψουν ανεπιθύμητες… αποδράσεις και πτώσεις από την κούνια.

Ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό της κούνιας είναι, αναμφίβολα, το στρώμα. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι, το στρώμα να μην είναι ούτε πολύ μαλακό, ούτε πολύ σκληρό. Ιδανικά, βρείτε ένα στρώμα που προσαρμόζεται σε διάφορα ύψη. Είναι μια πρακτική και οικονομική λύση, αφού το μωρό σας, μεγαλώνει και ψηλώνει γρήγορα. Επιπλέον, ένα σωστό στρώμα πρέπει να προσφέρει άνεση, δηλαδή να ακολουθεί τις «καμπύλες» του σώματος του μωρού και ταυτόχρονα να στηρίζει τη σπονδυλική του στήλη. Σημαντικό επίσης είναι να είναι φτιαγμένο από οικολογικά και φιλικά προς το δερματάκι του υλικά, ενώ το ύφασμα του στρώματος πρέπει να είναι υποαλλεργικό.

Σημαντική λεπτομέρεια: μπορεί μια κούνια γεμάτη λούτρινα αρκουδάκια να είναι ένα πολύ χαριτωμένο θέαμα, όμως δεν είναι καλό για το μωράκι σας. Πολλές φορές αυτά γεμίζουν σκόνη, που μπορεί να είναι επιβλαβής για την αναπνοή του.
Γενικά, μια αρκετά οικονομική λύση είναι να αγοράσετε μια κούνια που γίνεται κρεβάτι, ώστε να τη χρησιμοποιήσετε για αρκετά χρόνια!

Εκτός όμως από την κούνια του, είναι απαραίτητη και η σωστή φροντίδα των σεντονιών και της κουβερτούλας του μωρού σας. Οι ειδικοί προτείνουν αλλαγή των σεντονιών του μωρού (αλλά και των ενηλίκων) μία φορά την εβδομάδα, ενώ δύο φορές τον μήνα θα πρέπει να πλένονται οι κουβερτούλες του μωρού.

Το Εύρηκα Baby, με 100% φυτικό πράσινο σαπούνι με λάδι ελιάς και εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι, έχει δημιουργηθεί για να καλύψει τις ανάγκες σας και να κοιμάται το μωρό σας σε καθαρά σεντόνια, που μυρίζουν φρεσκάδα! Εμπιστευθείτε το.
 
Επιπλέον, υπάρχουν το υγρό απορρυπαντικό, αλλά και το μαλακτικό Εύρηκα newborn! Περιέχουν >94% φυσικά & φυτικής προέλευσης συστατικά, χωρίς προσθήκη χρωστικών, φωσφορικών, σιλικόνης και nitro-musks. Είναι φτιαγμένα ειδικά για το νεογέννητο μωράκι σας!