Εύκολη εγκυμοσύνη και το καλοκαίρι!!


Η εγκυμοσύνη είναι για όλες τις εποχές.

Για τους περισσότερους, το καλοκαίρι είναι η πιο ωραία και ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου. Ισχύει άραγε το ίδιο και για τις μέλλουσες μαμάδες; Υπάρχουν τρόποι να το απολαύσουν κι εκείνες χωρίς να ταλαιπωρηθούν από την έντονη ζέστη;

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πρώτα από όλα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητη η καλή ενυδάτωση του οργανισμού και η σωστή διατροφή. Γι’ αυτό, εκτός από τη συχνή κατανάλωση νερού, καλό είναι να προτιμούν τροφές που είναι πλούσιες σε νερό, όπως το καρπούζι. Επιπλέον, η διατροφή τους το καλοκαίρι είναι καθοριστικός παράγοντας για την καλή υγεία των ίδιων, αλλά και του μωρού τους. Είναι σημαντικό να καταναλώνουν τροφές που χωνεύονται εύκολα, όπως τα λαχανικά, να έχουν μικρά και συχνά γεύματα υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και σε κάλιο, ενώ χαμηλής σε λίπος. Τα εποχικά φρούτα, τέλος, είναι μια καλή πηγή ενέργειας και ευεξίας.

ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Για τις μέλλουσες μαμάδες, όταν η θερμοκρασία χτυπήσει κόκκινο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Για αυτό, καλό θα ήταν να δροσίζονται με κάθε τρόπο. Για παράδειγμα, μπορούν να φτιάχνουν δροσερές σπιτικές γρανίτες από φρούτα με λίγες θερμίδες, να βρέχουν τους καρπούς των χεριών τους, το οποίο προκαλεί πτώση της θερμοκρασίας στο σώμα και φυσικά να ντύνονται «έξυπνα». Ρούχα από φυσικά υλικά (βαμβάκι, λινό) που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει, σε φαρδιά άνετη γραμμή είναι μια καλή επιλογή. Επίσης, προσοχή θέλουν τα εσώρουχα, καθώς πρέπει να είναι βαμβακερά και καθόλου στενά.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Όσο για τα καλοκαιρινά ταξίδια, καλό είναι να αποφεύγουν τα πολύωρα ταξίδια και να κάνουν συχνές στάσεις, αφού πρέπει να περπατούν για την καλή κυκλοφορία του αίματος. Ιδανικά, στο τρίτο τρίμηνο τα ταξίδια πρέπει να αποφεύγονται εντελώς. Στον τρόπο που θα ταξιδέψουν δεν υπάρχει περιορισμός. Αν επιλέξουν το αεροπλάνο, καλό είναι να έχουν θέση κοντά στον διάδρομο, ώστε να μπορούν να σηκώνονται με ευκολία όποτε το χρειάζονται.

ΚΟΛΥΜΠΙ

Το κολύμπι στη θάλασσα δεν είναι απλώς επιτρεπτό, αλλά είναι και ιδανική άσκηση. Όλους τους μήνες, εκτός από τον ένατο, οι μέλλουσες μαμάδες μπορούν να κολυμπήσουν, αλλά πάντα με ήπιες κινήσεις. Επίσης, προτιμάται, να συνοδεύονται μέσα στη θάλασσα, για να έχουν βοήθεια σε περίπτωση που κουραστούν. Ωστόσο, αμέσως μετά το κολύμπι, πρέπει να ξεπλένονται καλά με καθαρό νερό και να αλλάζουν μαγιό για να μην εμφανίσουν κολπίτιδες ή κρύωμα.

ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το μόνο σίγουρο όμως, είναι ότι ο ήλιος δεν είναι φίλος τους και είναι σημαντικό να μην επιδιώξουν το μαύρισμα, γιατί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο. Πρέπει να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία τις μεσημεριανές ώρες και οι έγκυες να προτιμούν σκιερούς χώρους και να έχουν εξοπλιστεί με άφθονα υγρά, μεγάλο καπέλο και το κατάλληλο αντηλιακό.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η ομορφιά του καλοκαιριού είναι ίδια για όλους! Λίγη προσοχή παραπάνω και οι μέλλουσες μαμάδες μπορούν να κάνουν διακοπές χωρίς να συναντήσουν ανεπιθύμητες περιπέτειες.