Ενδυματολικές επιλογές για το μωρό σας!


Τι μεγάλη χαρά όταν φέρνουμε το μωρό για πρώτη φορά στο σπίτι από το μαιευτήριο! Στην περίπτωση που είναι και το πρώτο μας παιδί, μπορεί στην αρχή να νιώθουμε άγχος και μία σχετική ανασφάλεια για το πώς να το φροντίσουμε καλύτερα. Αν όμως είμαστε καλά προετοιμασμένοι, οι πρώτες μέρες θα κυλήσουν πολύ πιο ομαλά και ήρεμα για όλους. Ένα από αυτά που οπωσδήποτε θα χρειαστούμε και που μπορούμε να προμηθευτούμε από πριν, είναι μία κατάλληλη γκαρνταρόμπα για το μωρό!

Από την πρώτη μέρα λοιπόν και για τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού θα χρειαστούμε πάνω-κάτω 15-20 φορμάκια και τίποτα άλλο. Είναι ζήτημα το μωρό να κάνει κάποια επίσημη έξοδο αυτούς τους μήνες (!) αλλά ακόμα και για αυτό το ενδεχόμενο, μπορούμε να έχουμε ένα όμορφο σετ για να φορέσει, αν χρειαστεί, στην έξοδό του από το σπίτι. Προσοχή: τα μωρά μεγαλώνουν εντυπωσιακά γρήγορα τους πρώτους μήνες και μετά τον 3ο μήνα, τα πρώτα του ρουχαλάκια είναι πιθανό να μην του κάνουν πια. Γι’αυτό δεν χρειάζεται να το παρακάνουμε. Επίσης, δεν αποκλείεται να λάβουμε αρκετά ρουχαλάκια ως δώρο από συγγενείς και φίλους. Άλλο ένα κύμα δώρων θα έρθει με τη βάφτιση του μωρού και αυτή είναι μία καλή ευκαιρία να συμπληρώσουμε ό,τι μας λείπει από τη γκαρνταρόμπα του.

Ανάλογα με την εποχή διαλέγουμε και το κατάλληλο είδος για τα φορμάκια. Το χειμώνα θα χρειαστούμε σχετικά ζεστά, ολόσωμα φορμάκια που να καλύπτουν και το πόδι, ενώ το καλοκαίρι ελαφριά, αεράτα και κοντομάνικα που να αφήνουν ακάλυπτο το μπουτάκι. Προτιμούμε φυσικά υλικά όπως το καθαρό βαμβάκι ή το μαλλί για να αναπνέει ελεύθερα το δερματάκι του μωρού και για να μην δημιουργούνται ερεθισμοί.

Μετά από τους 3-4 μήνες και αν έχει αλλάξει ο καιρός, ξεκινάμε να φοράμε τα πρώτα ρουχαλάκια στο μωρό. Τα αγοράκια φορμίτσα ή παντελονάκι και μπλούζα, τα κορίτσια φορμίτσα, παντελόνια, κολάν και φουστάνια. Για την έξοδο θα χρειαστούμε καλτσάκια και ένα πανωφόρι, μπουφάν ή ζακέτα. Τέλος, τα αξεσουάρ θα τα επιλέξουμε και αυτά ανάλογα με την εποχή, σκουφάκια και γάντια για το χειμώνα, καπελάκια για το καλοκαίρι.

Όταν το μωρό αρχίζει να μπουσουλάει, καλό είναι να προβλέψουμε για ρουχαλάκια που να προστατεύουν τα γόνατά του. Τα γόνατα ενός μωρού που μπουσουλάει τρίβονται αρκετά και κοκκινίζουν, γι’αυτό, όσο μπορούμε να τα προστατέψουμε με τις επιλογές των ρούχων που θα κάνουμε, τόσο το καλύτερο. Το μωρό μέσα στον ενθουσιασμό του για τη νέα του δεξιότητα δεν νιώθει καν τον πόνο! Κάποια παντελονάκια με πιο χοντρό ύφασμα ή ακόμα και με κάποιο πρόσθετο επίθεμα στο σημείο του γόνατου μπορεί να μας χρησιμεύσουν.

Με τις πρώτες προσπάθειες για μπουσούλημα, γύρω στον 6ο-9ο μήνα, αρχίζει το μωρό και να τρώει κανονικό φαγητό. Αλεσμένο στην αρχή και σε κομματάκια στη συνέχεια, μέχρι να αρχίσει να τρώει κανονικά από το φαγητό της οικογένειας μόλις χρονίσει. Για το φαγητό, θα χρειαστούμε λοιπόν αρκετές σαλιάρες, για να έχουμε να αλλάζουμε. Φροντίζουμε να μπαίνουν στο πλυντήριο για να πλένονται καλά και εύκολα, γιατί λερώνονται αρκετά!

Λίγο μετά το χρόνο το μωρό θα επιχειρήσει να κάνει και τα πρώτα του βήματα. Σε αυτό το στάδιο θα χρειαστούμε τα κατάλληλα παπουτσάκια που πρέπει να είναι άνετα και στο σωστό μέγεθος, κάτι που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε στο σημείο που θα τα αγοράσουμε.

Τα βρεφικά ρουχαλάκια είναι γλυκύτατα και ακόμα πιο γλυκά είναι τα μωρά όταν τα φοράνε! Χρειάζονται όμως και την κατάλληλη φροντίδα. Το Εύρηκα baby απορρυπαντικό για βρεφικά ρούχα, με 100% φυτικό πράσινο σαπούνι από λάδι ελιάς και εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι είναι ιδανικό για τα ρούχα του βρέφους. Επιπλέον, είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να είναι υποαλλεργικό και δερματολογικά ελεγμένο.