Γιατί να επιλέξω βρεφικό απορρυπαντικό;!


Γράφει η Ολίβια Γαβρίλη


Μόλις συναντήσεις επιτέλους το μωρό σου, θα εντυπωσιαστείς σίγουρα από το πόσο απαλό και ευαίσθητο ταυτόχρονα είναι το δερματάκι του. Γι’ αυτό είναι σημαντικό από την αρχή να επιλέγεις για το παιδάκι σου καλής ποιότητας υφάσματα με απαλές υφές και να τα φροντίζεις προσεκτικά, ώστε να αποφύγεις αλλεργίες και ερεθισμούς.

Πριν γεννηθεί το μωράκι σου, θα πλύνεις όλα του τα ρουχαλάκια με το υγρό απορρυπαντικό Εύρηκα baby που είναι τόσο απαλό, που περιποιείται σαν χάδι τα βρεφικά ρούχα (αλλά και τα ρούχα όλης της οικογένειας!) Με το ίδιο απορρυπαντικό θα πλένεις τα ρούχα, τα αξεσουάρ (σαλιάρες, σκουφάκια, πετσετάκια, κουβερτάκια), αλλά και τα υφασμάτινα παιχνιδάκια του, χωριστά από τα ρούχα της υπόλοιπης οικογένειας, τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο της ζωής του. Αν το παιδάκι σου δείξει από νωρίς σημάδια έντονης ευαισθησίας, καλό θα είναι να συνεχίσεις να πλένεις χωριστά τα δικά του ρούχα και μετά το πρώτο έτος.

Φυσικά, πριν την πρώτη χρήση ενός ρούχου θα το πλένεις, όπως άλλωστε πρέπει να πλένουμε και εμείς τα δικά μας! Ξέρω ότι ίσως βιάζεσαι να του φορέσεις το χαριτωμένο τοσοδούλι μπλουζάκι που μόλις αγόρασες, όμως το να το κάνεις χωρίς να έχει πρώτα πλυθεί, μπορεί να ερεθίσει το αγνό του δερματάκι.

Και όχι, μη χρησιμοποιήσεις όποιο σαπούνι χρησιμοποιείς και για τα δικά σου ρούχα, καθώς τα περισσότερα περιέχουν συστατικά και αρώματα που μπορούν επίσης να ερεθίσουν το δερματάκι του. Όμως μην αγχώνεσαι πως το βρεφικό απορρυπαντικό δεν θα κάνει καλά τη δουλειά του. Το Εύρηκα baby μπορεί να είναι υπεραπαλό και αγνό, χάρη στο 100% φυτικό πράσινο σαπούνι με λάδι ελιάς και το εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι που περιέχει, όμως ταυτόχρονα καθαρίζει αποτελεσματικά και τους πιο δύσκολους λεκέδες! Γι’ αυτό άλλωστε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για τα δικά σου ρούχα. Σου υπόσχομαι πως θα το αγαπήσεις κι εσύ, όπως κι εγώ!

Επ! Μην πας να αποφύγεις το σιδέρωμα! Ειδικά για τα βρεφικά και παιδικά ρουχαλάκια είναι απαραίτητο! Όχι μόνο γιατί έτσι θα είναι ακόμα πιο όμορφα και λαμπερά, αλλά πάνω από όλα επειδή ο ατμός αποστειρώνει τα ρούχα, εξαφανίζοντας έτσι τα περισσότερα μικρόβια.

Ακολούθησε τις οδηγίες πλυσίματος στις ετικέτες των ρούχων συνδυαστικά με τις οδηγίες για πλύσιμο στο χέρι ή στο πλυντήριο που θα βρεις πάνω στη συσκευασία του Εύρηκα baby και θα έχεις πάντα καθαρά, απαλά και όμορφα ρουχαλάκια για το παιδάκι σου!

Και αν κάτι δεν ξέρεις, ρώτα τη γιαγιά του μωρού. Αυτή σίγουρα θα ξέρει!