Το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού και οι ανάγκες του.!


Το δερματάκι του μωρού ξεχωρίζει για την απαλότητα του. Τρυφερό και τόσο ευαίσθητο που όλα όσα το αφορούν δεν γίνεται παρά να μοιάζουν σαν το πιο απαλό χάδι. Τα ρουχαλάκια του, οι πάνες του, τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την προσωπική του υγιεινή αλλά ακόμη και τα απορρυπαντικά με τα οποία πλένονται τα ρούχα του, πρέπει να εξυπηρετούν έναν και μόνο σκοπό. Να μην ταλαιπωρούν και βάζουν σε δοκιμασία το δερματάκι του βρέφους. Το δέρμα του μωρού είναι ευαίσθητο και έχει τις δικές του ανάγκες περιποίησης.

-Υποαλλεργικά και δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα

Το βρεφικό δέρμα δεν θέλει πολλά για να εμφανίσει τις ευαισθησίες του. Η τριβή ακόμη με τα ρούχα ή η επαφή με την πάνα, μπορεί να κάνει το δέρμα να «ανάψει» και να εμφανίσει κοκκινίλες και ερεθισμούς. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για το πλύσιμο των ρούχων, πρέπει να είναι υποαλλεργικά και δερματολογικά ελεγμένα. Με αυτόν τον τρόπο έχει τη βεβαιότητα η μητέρα πως είναι ασφαλή για το μωρό της και δεν πρόκειται να γίνουν αιτία αλλεργιών από τις οποίες δύσκολα απαλλάσσεται κανείς. To Εύρηκα baby απορρυπαντικό για βρεφικά ρούχα έχει τη βάση του στο 100% φυτικό πράσινο σαπούνι από λάδι ελιάς και είναι εμπλουτισμένο με εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι, ικανό να σεβαστεί το ευαίσθητο βρεφικό δερματάκι, αφού είναι υποαλλεργικό & δερματολογικά ελεγμένο.

-Όχι στις έντονες μυρωδιές

Το αφρόλουτρο και το σαμπουάν του βρέφους πρέπει να συμβαδίζουν με το ph του βρεφικού δέρματος. Και φυσικά να μην έχουν έντονο άρωμα, αφού αυτό μπορεί να γίνει αιτία σοβαρών δερματικών ερεθισμών. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τα απορρυπαντικά που πρέπει να χρησιμοποιούνται για το πλύσιμο και τη φροντίδα των βρεφικών ρούχων. Τα βρεφικά απορρυπαντικά είναι προτιμότερα αφού έχουν απαλό και διακριτικό άρωμα –αυτό το χαρακτηριστικό «άρωμα μωρού»- που είναι ασφαλές για το βρέφος.

-Σεβασμός στο δέρμα αλλά και απόλυτη καθαριότητα

Το βρεφικό δέρμα όμως δεν έχει ανάγκη μόνο από χάδι. Χρειάζεται και απόλυτη καθαριότητα. Κάπως έτσι, εμπιστευόμαστε εκείνα τα βρεφικά απορρυπαντικά που εξασφαλίζουν αποτελεσματική καθαριότητα των ρούχων του μωρού, σεβόμενα παράλληλα και τις ανάγκες του ευαίσθητου δέρματός του. Το Εύρηκα baby απορρυπαντικό για βρεφικά ρούχα χάρη στο 100% φυτικό πράσινο σαπούνι από λάδι ελιάς και με την προσθήκη βιολογικού εκχυλίσματος χαμομηλιού που όπως είναι γνωστό έχει αντισηπτική δράση, αποτελεί ιδανικό συνδυασμό και υπερόπλο στην φροντίδα των βρεφικών ρούχων.